RECEPT - CHEESECAKE S KARAMELEM A OŘECHY

RECEPT - CHEESECAKE S KARAMELEM A OŘECHY

Cheesecaků existuje nespočet a nejvíce nejvíce nás na tomhle druhu dezertu baví, že se dá udělat nespočet různých příchutí. Cheesecake se nejčastěji skládá z korpusu pomletých sušenek a másla, smetanového čerstvého sýru, vysokoprocentní smetany a vajíček. 

V tomhle receptu si ho vylepšíme tím, že celý dort polijeme slaným DELIKISS karamele a posypeme opraženými arašídy.  

Na cheesecake budete potřebovat kulatou formu o velikosti 26 cm.

Sušenkový korpus:  

  • 200 g máslových sušenek (jakýchkoliv, které máte rádi) 
  • 150 g másla 

Krém: 

  • 500 g mascarpone nebo sýr Philadelphia 
  • 100 g plnotučného tvarohu 
  • 200 g smetany ke šlehání (min. 33%) 
  • 2 vejce  
  • 4 g plátkové želatiny + voda na želatinu 
  • 50 g cukru moučka  

Na ozdobu:  

Postup: 

  1. Připravíme si sušenkový korpus. Rozmixujeme sušenky, dáme do mísy a zalijeme je  rozpuštěnými máslem. Pomocí stěrky vypracujeme drobenku a odložíme stranou.
  2.  V robotu vyšleháme čerstvý sýr, potom snížíme otáčky a pomalu přiléváme smetanu,  přidáme cukr a zašleháme vejce, jedno po druhém. Nakonec přidáme vymačkanou  želatinu, kterou jsme nechali nabobtnat ve studené vodě. Krátce promícháme.
  3. Připravíme si formu, dno vyložíme pečícím papírem a nasypeme sušenkovou směs.  Rukama zapracujeme na dno a na strany formy. Nakonec nalijeme krém. 
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 165 stupňů 70 minut.  
  5. Cheesecake necháme vychladnout v pokojové teplotě ( nedáváme ho do lednice, mohl  by popraskat).  

V rendlíku na sucho opražíme arašídy, zalijeme DELIKISS slaným karamelem, chvilku prohřejeme  a nalijeme na studený cheesecake. Přesuneme do lednice a necháme do druhého dne  vychladit.

Cheesecake Cheesecake Cheesecake
Zpět na blog

Napište komentář